Smaki, zapachy, kolory… czyli warsztaty kulinarne w wykonaniu SON „Jeden Drugiemu”
W piątek, 20 sierpnia w godzinach popołudniowych, w Miejscu Aktywności Mieszkańców odbyły się warsztaty kulinarne dla osób niepełnosprawnych przygotowane przez podopiecznych Stowarzyszenia Osób Niepełnosprawnych ich Bliskich i Przyjaciół "Jeden Drugiemu".
Pod okiem wolontariuszki i instruktorki kulinarnej Jadwigi Wierońskiej, przygotowywano zdrowe, w pełni naturalne soki, koktajle owocowo-warzywne, bomby witaminowe, oraz orzeźwiające lody. Zajęcia miały również charakter integracyjny. Jak zapowiadano, tak było - kolorowo, aromatycznie i oczywiście smakowo!
Stowarzyszenie Osób Niepełnosprawnych ich Bliskich i Przyjaciół „Jeden Drugiemu” dziękuje serdecznie Dyrektor Wydziału Rozwoju Urzędu Gminy Kęty i Miejsca Aktywności Mieszkańców Urszuli Baczyńskiej-Śleziak za uczestnictwo w warsztatach a także pomoc organizacyjną oraz bibliotekarzom i Dyrektor Gminnej Biblioteki Publicznej im. Ambrożego Grabowskiego Agacie Szyszce-Mądro za przekazanie publikacji książkowych – „Czy wiemy, co jeść? Co pomaga a co szkodzi”, „Jeść zdrowiej i żyć dłużej. Żywienie osób w starszym wieku”. Publikacje posłużą stowarzyszeniu w trakcie kolejnych warsztatów kulinarnych.
Już 12 września odbędą się kolejne warsztaty kulinarne połączone z degustacją w ramach wydarzenia promującego działalność Miejsca Aktywności Mieszkańców (Święto Trzynastki).